Edd magad szépre!

Zöldségek.Lassan -lassan végre elérkezik a friss idényzöldségek ideje, érdemes lesz tehát mindennapjainkba minél többszöri fogyasztásukat beiktatni.

A rendszeres zöldség-gyümölcs fogyasztás amellett, hogy igen egészséges a szervezetünk számára még meg is szépítenek bennünket.

A zöldségek és gyümölcsök nemcsak egészségőrök, hanem szépítenek is – „belsőleg” alkalmazva, rendszeres fogyasztásukkal, azaz például nem uborkás bőrpakolásként értve.

A brit St. Andrews Egyetem kutatói hat héten át követték nyomon 35 ember zöldség- és gyümölcsfogyasztását, továbbá arcuk „külcsínének” alakulását, amelyről fotósorozatot készítettek.

Akik átlagosan 2,9-szer több többet ettek – mint korábban – a növényi táplálékokból, azok egészségesebbnek tűntek másfél hónap elteltével, akik pedig 3,3-szer többet tömtek magukba, azoknak az arcuk kifejezetten vonzóbbá is vált.

A kutatók nem hagyatkoztak pusztán a szemükre, hanem olyan kamerát használtak a fényképezéshez, amely mérni képes a bőr színárnyalatait, fényességét. Az egészséges arcszín eléréséhez a leghatásosabb a paradicsom, a pirospaprika, a sárgarépa, a brokkoli, a spenót és a tök.

Zöldségek.Ugyancsak befolyásolja a bőrszint az alma-, cseresznye- és áfonyaevés. Ezek a gyümölcsök vérbőséget okoznak a bőrfelületen.

„Azt hittük, hogy azoknál az alanyoknál lesz a legnagyobb a változás, akik a kísérlet előtt nagyon kevés zöldséget és gyümölcsöt ettek, de nem így történt: mindegyikük megszépült” – idézte Ross Whiteheadet, a kísérlet vezetőjét a The Daily Mail című brit lap.

A tudós hozzátette, hogy 18-25 év közötti önkéntesek vettek részt a hathetes diétán, fehérek és ázsiaiak, és a jövőben szeretné tesztelni a jelenséget más emberi rasszokon és korcsoportokon is.

Forrás: MTI
Kép: ismeretlen szerző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: