Az élet igenlése!

Ugye tudod, hogy te is lehetsz boldog?!
Azt gondolod, hogy sokszor hallott szavak ezek? Vagy esetleg már elcsépelt? Mielőtt automatikusan rávágod, hogy „persze-persze” és folytatod a napi megszokott rutinod, ragad meg egy kicsit ezt a gondolatot! Engedd meg magadnak, hidd el, aztán kezd el érezni!

Boldog nő a réten zöld ruhában.

Játssz csak el velem ezzel a gondolattal! Próbáljuk meg akár csak egy hétig! Kérlek, engedd meg magadnak ezt a próbát!

Manapság már úton útfélen azt lehet hallani, hogy légy pozitív! Gondolj jó dolgokra!
De hogy is kell ezt elképzelnünk? A napi sok felmerülő probléma mellett, hogy tudunk jó gondolatokat gyártani magunknak?

Hogy tudná azaz ember is megtenni, akinek megannyi problémája van az életében és jobb esetben legtöbbet az orvosi rendelőben hallja a pozitív – negatív szót? Nos ő mit tehetne az élete jobbá tételéért? Hogy tudná elképzelni, hogy neki is jó lehet? Mitől tudna megváltozni a jó irányba a gondolkodása?

Tengerparton sétáló női alak.

Mit is tehetünk? Vegyük sorra. Az életünkben a megtörtént eseményeket most képzeljük el úgy, mint egy bakelitlemezt. Minden egyes barázda tartalmaz bizonyos információt rólunk, amit ha elővesszünk akkor az azonnal aktiválódni fog. Történjen ez jó élmény vagy akár rossz élmény formájában. Adott dolog, hogy a jó élményeinket nem annyira szeretnénk felülírni, hisz azzal nincs is bajunk, de bezzeg a rossz élmény kategóriától szíves örömest megszabadulnánk!

Hogy kezdjünk hozzá? Először is figyeljük meg magunkat. Nézzük meg, hogy azok a jól berögződött negatív dolgok mikor és milyen események hatására jönnek elő. Aztán ha tetten értük őket, próbáljuk meg meghatározni, hogy mit váltanak ki belőlünk? Eddig akár egyszerűnek is tűnhet ez a dolog ugye? Na igen, de a munka része még csak most következik!

Ha felismerjük a gondolataink erejét, el tudunk kezdeni vele dolgozni. Nem csak úgy ímmel -ámmal, mert az sajnos hamar ellaposodik, hanem igen is teljes bevetéssel, mert minél mélyebb az-az adott barázda, annál többet kell az új, számunkra kedvező információt újra és újra belekarcolnunk, hogy a legközelebbi meghallgatásnál, már nekünk kedvező módon szóljon az a lemez. Felülírás. Kulcsfontosságú cselekmény. Felülírni magunkban mindazt a negatív gondolkodásmódot, amit már oly rutinszerűen alkalmazunk.

Napraforgó a kék napsütötte égben.

És csodák csodája, egy idő után a fáradhatatlan figyelmünknek köszönhetően azt vesszük észre, hogy munkák sikerrel jár! Lehet, hogy nem azonnal, (mert persze a türelem elengedhetetlen) de bizonyos események hatására, már nem úgy fogunk reagálni a dolgokra mint eddig. Már esetleg nem leszünk olyan vehemensek. Ha történik is velünk valamilyen nem éppen kedvező dolog, akkor egy kicsit megállunk közben és eszünkbe jut, hogy nem feltétlenül kell úgy ugranunk rá mint ahogy azt eddig szoktuk. Mert már tudatosabbak vagyunk, és figyelemmel kísérjük a gondolatainkat. Felügyeljük őket, oly mértékben, hogy nem tudnak már eszeveszetten csapongani. Mert mi tudatosan nem hagyjuk őket szabadon garázdálkodni. Tudni fogjuk, hogy honnan erednek és tudni fogjuk őket szabályozni. Megadhatjuk neki a végkifejletet. Szépen terelgetve a számunkra kedvező mederbe.

Láthatjuk, hogy ez a kis munka magunkkal, igazán megér annyi fáradságot, hogy megpróbálkozzunk vele! Ha szükségét érezzük, ragadjunk papírt és tollat! Írjuk le azt az eseményt, amikor tetten értük magunkat. Amikor még alapból rosszul reagáltunk. Mindezt azért, hogy lássuk, és tudatosíthassuk a rosszul berögzött szokásainkat. Megkönnyítve ezzel az átalakítást. És tapasztaljunk! Ne higgyünk el semmit csak azért, mert már annyian mondták ezt nekünk.

Ugye Te is megteheted ezt a magad kedvéért?!

-VR-

Kép: aliceindeadland.deviantart.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: