Amikor szeretni kezdtem Magam

Chaplin.

Amikor szeretni kezdtem magam, rájöttem, hogy a kín és az érzelmi szenvedés csak arra figyelmeztetnek, hogy saját igazam ellenére élek.
Ma már ezt úgy ismerem: HITELESSÉG.

Amikor szeretni kezdtem magam, rájöttem mennyire meg tud bántani valakit, ha a saját vágyaimat próbálom ráerőltetem erre a személyre, noha tudom, hogy sem az idő nem alkalmas erre, sem a személy nem áll készen rá, még akkor sem, ha ez a személy én magam vagyok.
Ma ezt úgy hívom: TISZTELET.

Amikor szeretni kezdtem magam, abbahagytam egy másfajta élet után sóvárogni és végre megláttam, hogy minden, ami körülvesz, arra hív engem, hogy növekedjek.
Ma ezt úgy hívom: ÉRETTSÉG.

Amikor szeretni kezdtem magam, megértettem, hogy minden körülmények között jó helyen- és időben vagyok, és minden épp a megfelelő pillanatban történik. Hogy nyugodt lehessek.
Ma ezt úgy hívom MAGABIZTOSSÁG.

Amikor szeretni kezdtem magam, már nem raboltam a saját időmet és nem tervezgettem hatalmas feladatokat a jövőben. Ma, amit teszek, az örömet és boldogságot okoz; olyan dolgok ezek, amiket szeretek és amik felvillanyozzák a szívemet. Ezt a magam módján és a saját ritmusomban teszem.
Ma ezt úgy hívom: EGYSZERŰSÉG.

Amikor szeretni kezdtem magam, megszabadítottam magam mindentől, ami nem jó az egészségemnek – étel, ember, dolog, helyzet, vagy bármi, ami lehúzott és magamtól eltávolított.
Először ezt a hozzáállásomat egészséges egoizmusnak hívtam.
Ma már tudom, hogy ez: ÉNSZERETET.

Amikor szeretni kezdtem magam, már nem akartam, hogy mindig nekem legyen igazam és innen kezdve egyre kevesebbszer tévedtem.
Mára felfedeztem, ez a: SZERÉNYSÉG.

Amikor szeretni kezdtem magam, abbahagytam a múltban élni és a jövőért aggódni. Most már csak a pillanatnak élek, ahol minden történik. Ma minden nap élek, napról napra,
és úgy hívom: BETELJESÜLÉS.

Amikor szeretni kezdtem magam, észrevettem, hogy az elmém meg tud zavarni és beteggé is tehet. De amint összekötöttem a szívemmel, az elmém értékes szövetségessé vált.
Ma ezt a kapcsolódást úgy nevezem: A SZÍV BÖLCSESSÉGE.

Nem kell többé félnünk az érvektől, a szembesítésektől, vagy más problémáktól önmagunkkal, vagy másokkal kapcsolatban. Hisz még a csillagok is összeütköznek és az ütközéseikből új világok születnek.

Ma már tudom: EZ AZ ÉLET!

Charlie Chaplin

Kép: ismeretlen szerző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: