A szépség belülről fakad

purple flowers.

Sokféle fogalmunk van a szépségről.
De ami biztos, hogy az igazi szépség az belülről, a lelkünkből tükröződik vissza.
A belső kisugárzásunk az, ami igazán meghatározó.

Sokszor amikor rossz hangulattal indítunk egy napot, elégedetlenek vagyunk magunkkal, a sorsunkkal és még a tükörből ránk néző arc is azt a benyomást sugallja, hogy egy megtört fásult ember bír csak visszanézni ránk, érezni fogjuk a késztetést, hogy érdemes azon fáradoznunk, hogy ezen a lehető legrövidebb idő alatt változtassunk.

Ugyanis ezzel csakis magunknak teszünk jót, hisz ha örömteli és elégedett arc néz vissza ránk reggelente a tükörből, akkor az meghatározóan erőt adhat az egész napunk sikeréhez.

Lelkünk állapotát nehéz takargatnunk a külvilág előtt, hiszen apró test- beszédünk ezernyi árulkodó jelet bocsát egy külső szemlélőnek.

Ahogy ránézünk valakire, ahogy halljuk beszélni, látjuk járni, ülni, kérdések nélkül eltudjuk dönteni ha éppen nem az élete legjobb napja.

Ezért amikor azt érezzük, hogy valami akadályoz bennünket még ha csak az egykedvűségünkben is, próbáljuk meg azt, hogy felkutatjuk az okát. Amint felfedezzük, változtassunk rajta. Még ha egy kicsit úgy is érezzük, hogy „de hát most nincs is hozzá erőnk”!

Nem kell magunkra erőltetni valami „áll” jókedvet, de érdemes megtalálni a kiváltó okot annak érdekében, hogy rövid időn belül orvosolhassuk ezt a változást magunkon. Bármi legyen is az okozója.

Érdemes azonban feltenni magunknak a kérdést, hogy mi a jobb nekünk?
Ha egész nap nyomott hangulatban tartjuk magunkat, vagy szépen dolgozzunk ennek a megszüntetésén?

Ha hangulatunk nem kiegyensúlyozott, és még ha azt is gondoljuk, hogy mindez nem látszik rajtunk, biztosak lehetünk benne, hogy a körülöttünk élők mégis érzékelik ezt.

Próbáljunk meg egy aprócska gyakorlatot. Nevettessük meg magunkat!
Lehet, hogy elsőre nehézkes lesz és még azt is érezhetjük, milyen nevetségesek lehetünk a cél elérése közben, de majd megtapasztaljuk, hogy egy idő után valóban nevetni tudunk majd magunkon.
Már őszintén, nem csak imitálva. Mert mideközben felszabadulunk. Felszabadítjuk magunkat vele.
Ezen tapasztalat megélése pedig segít nekünk abban, hogy ha nyomasztó gondolatunk támadna, mivel tudjuk azt rövid időn belül ellensúlyozni.

Mert a legfontosabb az lenne, hogy merjünk végre boldogok lenni a mindennapjainkban!

-VR-

Kép: beauty.deviantart.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: