Don’t Cry For Me Argentina

Az Evita című filmet 1996 -ban Madonna főszereplésével mutatták be a mozikban. Az Eva Peron életét bemutató filmben Tim Rice és Andrew Lloyd Webber musicaljével élvezhettük az alkotást.

A film főszerepét először Meryl Streepnek ajánlották, ám a forgatás késett és Madonna „kampányolt” a szerepért és ő kapta meg. Evita főszerepére amúgy felmerült még Liza Minnelli, Cher, Barbara Streisand, Olivia Newton-John és Michelle Pfeiffer is. Michael Pfeifferrel demo-CD is készült.

A film egyik férfi főszerepét Ché-t a latin macho Antonio Banderas játszotta. A filmet Buenos Airesben és Budapesten forgatták. A film nagy sikert aratott világszerte és a rádiók egyik kedvence volt a Don’t cry for me Argentina című dal Madonnától. A filmesek mindent megtettek a sikerért, azonban a várt siker csak anyagi fronton jött meg, mert az Evita végül nem söpört be túl sok díjat.

Az Evita film sikere után ismét új fényében ragyogott a musical is, amit 1996 után több városban és több szereposztásban is bemutattak Magyarországon és világszerte, sőt jelenleg is az egyik legnagyobb kedvenc.

Pár éve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon láthatta a közönség az Evitát, és 2012. augusztus 14-én és 16-án a Szombathelyi Iseumi Szabadtéri Színpadon is látható lesz Koós Réka, Miller Zoltán (az Emberek zenekar énekese) és Egyházi Géza (a Vámpírok bálja musical sztárja) főszereplésével!

Evita.

Zene: Madonna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: