Amon Tobin feat. Bonobo: I’ll have the waldorf salad

Azok számára akik kedvelik Amon Tobint nem okoz meglepetést finom, minőségi zenéje.

Akik viszont nem ismerik őt, azoknak elsőre talán szokatlan lehet zenei stílusa.
Zenéje a mély hangokat kedvelő, zúzós esszenciák összessége de mégis olyan fúziót alkotnak, ami hallgatásra sarkallja az embert.

Ennek a clipnek külön érdekessége a közben látható futurisztikus animáció amit Ladányi Zsolt készített.

Amon Adonai Santos de Araujo Tobin Rio de Janeiroban, Brazíliában született. A Tobin nevet az ír mostohaapjától örökölte. Fiatal korában Angliába költözött, ahol a helyi zenei színtéren különösen a hip-hop, a jazz és a blues keltette fel az érdeklődését. Négy EP-t és egy albumot (Adventures In Foam) adott ki Cujo néven, mielőtt a Ninja Tune kiadóhoz szerződött volna, 1996-ban. Azóta öt, mind a kritikusok, mind a rajongók által széles körben elismert albumot adott ki a saját neve alatt. Három éves kihagyás után szerződést írt alá az Ubisoft játék-kiadócéggel a Splinter Cell: Chaos Theory c. játék zenéjének elkészítésére, 2005-ben.

Amon Tobin jól ismert szerző az elektronikus zenei berkekben, különösen a hangeffekt-használata miatt. Gyakran használ akusztikus elemeket, régi motorhangokat, csöpögő csapokat és egyéb jellegzetes hangokat is (erre utal Foley Room c. albuma is, amely az angol nyelvben azt a szobát jelenti, ahol egy film számára veszik fel a hangeffekteket).

Amon Tobin.

Zene: Amon Tobin
Forrás: wikipedia.org
Kép: ismeretlen szerző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: