Veszélyben a Kayapo indiánok otthona!

Kayapo indián törzsfőnök.

Amíg az újságok és a televízió másról sem beszél, mint a celebek életéről a Kayapo indián törzsfőnöknek élete legrosszabb hírével kell szembenéznie:

Dilma, „Brazília új miniszterelnöke engedélyt adott egy óriási vízi erőmű létesítésére (a harmadik legnagyobb a világon).

Ez egyben a halálos ítélete a völgyben élő embereknek mert a gát létesítése 400,000 hektár erdőt fog hullámsírba temetni.
Több mint 40.000 bennszülött indiánnak kell új otthont keresnie.

Ezzel egyetemben megsemmisül a természetes környezet, az elpusztult erdőkkel együtt sok faj fog eltűnni a föld színéről.”

Az egészben az a legmegrendítőbb ami miatt szégyellem, hogy a nyugati civilizációhoz tartozom, ahogy a Kayapo törzsfőnök reagált a történtekre, amikor meghallotta a döntést.

 

 

Az emberi méltóságát sárba tiporva reménytelenül ült szemben a kapitalista „haladással” a modern, rablógazdaságot támogató civilizációval, ami nem fogad el más értékrendet.

De tudjuk, hogy egy kép többet ér ezer szónál, megmutatja a valódi igazságot, mi az ára a nagytőkés gondolkodásnak, amit a „minőségi életnek” nevezett oltáron áldozunk fel.

Írd alá az AVAAZ petícióját, hogy leállítsák a gát építését:

Az AVAAZ hivatalos oldala: AVAAZ petíció

Itt az ideje, hogy felébredjünk!

Forrás: Facebook- Viktor Forgács
Kép: Nationalgeographic – Cristina Mittermeier

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: