Öltözz pirosba!

Piros ruhás lány esernyővel

A Szemem Fénye Alapítvány Öltözz pirosba! – elnevezésű akciójával adománygyűjtést szervez gyermekhospice házak működésének megsegítésére.

A programhoz iskolák, intézmények, munkahelyek és baráti körök csatlakozását várják.
Az országos jótékonysági kampány szervezői arra kérik az akcióhoz csatlakozó közösségek tagjait, hogy előzetes regisztráció után november 25-én piros ruhába öltözve vagy piros kiegészítőt viselve fejezzék ki a programban való részvétüket. Ezen kívül helyezzenek el fejenként 200 forintot egy – a szervezők által előre kiküldött – perselybe, és azt az akció végén juttassák el az alapítványhoz.

A beérkező összeget a Dóri és Tábitha Gyermekhospice Házak, a beteg gyerekeket és családjaikat segítő intézmények napi működésének költségeire fordítják majd.
Az alapítvány arra is kéri a közösségeket, hogy akciójukról készítsenek fényképet, amelyet digitális úton juttassanak el a Szemem Fénye Alapítvány munkatársainak.

Hasonló kezdeményezésre korábban már Angliában volt példa: 2010-ben egy Öltözz pirosba! akció keretében egymillió fontot, megközelítőleg 360 millió forintot gyűjtöttek össze egyenként egyfontos hozzájárulással.

Az alapítvány hivatalos oldala: Szemem Fénye Alapítvány

Forrás: MTI
Kép: ismeretlen szerző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: