Leírták, hogyan kékül meg, aki sok ezüstkolloidot iszik

Bár orvosi hatása nem igazolt, sokan fogyasztják az ezüstkolloid-oldatot abban a reményben, hogy antibakteriális tulajdonságai folytán távol tartja a fertőzéseket. Ha azonban nagyobb mennyiséget iszik belőle valaki, bőre szürkéskékre változik, aminek kialakulását most írták le pontosan amerikai kutatók.

Kék bőr - ezüstkolloidtól.

Az ACS Nano című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányban a providence-i Brown Egyetem kutatói laboratóriumban modellezték az argyria nevű maradandó, kóros állapot kialakulásának teljes folyamatát.

Robert Hurt és kutatócsoportja az emberi gyomorban és belekben meglévő körülményeket másolta le megfelelően összeállított oldatokkal. Megállapították, hogy a gyomor savtartalma átvesz egy elektront az ezüstatomtól, így abból egyszeres pozitív töltésű ezüstion lesz, amely sókat tud képezni. Az ezüstion a véráramba ugyanazokon az ioncsatornákon keresztül jut be, melyeken a többi só ionjai is átlépnek. A következő lépésben a véráram elszállítja az ezüstiont – egyéb testrészek mellett – a bőrbe is.

Az emberi bőrt másoló modellen végzett kísérletekből az derült ki, hogy fény hatására a bőrben jelenlévő elektronok azonnal az ezüstionhoz lépnek át, amely így újra elemi ezüstté változik vissza. Ez a kémiai átalakulás – amely egyébként megegyezik a fekete-fehér fotók előhívási folyamatával – okozza, hogy a bőr a sötét színű ezüstszemcséktől kéknek-szürkének látszik.

Egyelőre nem ismernek a szakemberek olyan módszert, amellyel a folyamat megfordítható lenne – figyelmeztet a LiveScience című ismeretterjesztő portál.

Ezüstkolloid.

Az ezüstkolloid apró, 10 nanométernél kisebb átmérőjű ezüstrészecskék és ionizált, ultratiszta víz elegye. Egészségtani hatása magáért beszél, a mai napig körülbelül 650 különböző kórokozóval kapcsolatban bizonyították már be, hogy igen rövid időn belül, hatékonyabban pusztítja el őket, mint a gyógyszerként forgalmazott legtöbb antibiotikum. Az ezüstkolloid ugyanis blokkolja a vírusok, baktériumok és gombák azon enzimjeit, amelyek segítségével az anyagcseréjük működik. A vírusokat fehérjeburkuk szerkezetének lerombolásával szaporodásképtelenné teszi.

A kolloid fémrács szerkezetű, ami nem toxikus, és olyan biológiailag aktív forma, amely laboratóriumi körülmények között rendkívül erős baktériumölő hatással rendelkezik. „A kolloid hatásának lényege, hogy a semleges kolloidrészecskéket a falósejtek ‘gyomra’ (lizoszómája) ionokká alakítja. Csakhogy ez a falósejtek gyomrában történik meg, ami nem érintkezik a szervezet más proteinjeivel. A falósejtek a kórokozókat a lizoszómákon belül pusztítja el és ott, ahová a fehérvérsejteket a szervezet ‘hívja’. Az ezüstkolloid legértékesebb tulajdonsága, hogy az antibiotikumokkal ellentétben nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel, és önálló antimikrobás hatékonysággal bír, ezért kiválóan alkalmas számos fertőzéses megbetegedés kezelésére

Hatékony lehet:

 • minden baktérium, vírus vagy gomba okozta fertőzés esetén
 • influenzára
 • gyulladásokra, reumára
 • krónikus fáradtságra
 • hajkorpa ellen
 • nyílt és vágott sebek kezelésére
 • szemölcsökre, bibircsókokra, rovarcsípésekre
 • a száj és a torok, a mandulák megbetegedéseire, gyulladásaira
 • herpeszre, fogszuvasodásra
 • asztmára, légúti panaszokra, tüdőbajokra
 • szemkörnyéki betegségekre
 • aranyérre, nemi betegségek kezelésére
 • Az ezüstkolloid egyetlen lehetséges mellékhatása az argíria, azaz a bőr szürkéskék elszíneződése lehet, ám a tanulmányok kimutatták, hogy az argirózis a korszerű, kb. 20 ppm koncentrációjú készítmények napi 17 literének elfogyasztása után jelentkezik.

  Forrás: MTI
  Kép: ismeretlen szerző

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: