Lányok Napja idén először Magyarországon!

Túdós nők. Magyarországon is megrendezik a lányok napját április 26-án.

A programmal a középiskolás, pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődését szeretnék felkelteni a műszaki kutatások, a mérnöki karrier iránt.

A „Lányok napjának” ötlete az Egyesült Államokból ered. 1993 óta minden évben
a diákok meglátogatják szüleiket, rokonaikat vagy ismerőseiket a munkahelyükön, hogy benyomásokat szerezzenek a munkájukról.

Az utóbbi években az akció egyre jobban elterjedt Európában. Németországban és Ausztriában 2001 óta szerveznek „Lányok napját”. Az akció célja, hogy elősegítsék a karrierválasztás jelen trendjének megfordulását a lányok körében, és megváltoztassák a munka világáról alkotott képüket.

A lányok napján részt vevő vállalatok és egyetemek – BME, Bosch, Ericsson, Evopro, GE Healthcare, GE Lighting, Holografika, Kürt, Microsoft, Mol, Óbudai Egyetem, Siemens, Vodafone – nyílt napot tartanak az érdeklődő középiskolás lányoknak, bemutatva a náluk folyó kutatás-fejlesztési munkát.

A hasonló rendezvényeket már évek óta szervező országokban a lányok érdeklődése kimutathatóan megnőtt a K+F, a műszaki és informatikai területek iránt – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Lányok az informatika világában.Mint írták, a program segítséget nyújt a pályaválasztásban és abban, hogy a nyílt napon szerzett tapasztalatok alapján merjék a tudományos karriert vagy a mérnöki pályát választani.

A Nők a Tudományban Egyesület jóvoltából tartandó rendezvényen a részt vevő vállalatok és egyetemek vállalták, hogy körbevezetik az érdeklődő középiskolás lányokat a színfalak mögött, és betekintést adnak mindennapjaikba. A nyílt nap során lehetőség nyílik személyes kérdéseket is feltenni a vendéglátó mentoroknak.

A „Lányok napja” lehetőséget kínál a lányok számára, hogy megismerjék az eléjük táruló lehetőségek teljes spektrumát, és így karrierlehetőségeik tárháza a tradicionális szerepmodelleken túli területekre is kiterjedjen.

Forrás: MTI, fokir.hu
Kép: ismeretlen szerző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: