Cirkusz Világnapja a Fővárosi Nagycirkuszban

Cirkuszi artista.

Zsonglőrök, bűvészek, bohócok hívják közös játékra a családokat és a gyermekeket április 21-én, a Cirkusz Világnapján.

A Fővárosi Nagycirkusz előtti színpadon egyesületek, iskolák, artisták és növendékeik mutatják be látványos produkcióikat, a porondon pedig különleges előadással ünneplik a cirkuszművészetet.
A Cirkusz Világnapján indul a cirkuszművészetet népszerűsítő mozgalom, a Cirkuszmisszió.

A cirkusz épülete előtt felállított szabadtéri színpadon a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola növendékeinek előadásával indul a műsor, majd fellépnek a Rippel Brothers Mozgásművészeti Akadémia ifjú artistái, a tatai Talentum Iskola diákjai, és lesz alternatív cirkuszi produkció is. A közönség megismerkedhet híres európai cirkuszdinasztiák tagjaival, így a hetvenéves családi tradíciót folytató zenebohócokkal, a Rastelli fivérekkel és az olasz Saabel családdal.

Cirkuszi bohóc.A Corodini Országos Bűvészegyesület bűvészeitől különféle trükköket leshetnek el a nézők, a Magyar Zsonglőregyesület tagjai bemutatójuk után pedig zsonglőrködni tanítják a gyerekeket.

A Reflexshop munkatársai jojózást oktatnak, a gyerekek pedig lerajzolhatják kedves cirkuszi élményüket és fizimiskájuk átalakításával pillanatok alatt maguk is bohóccá válhatnak.

A cirkuszrajongók a kivetítőn és a Cirkusz a javából című előadások előtt megtekinthetik a különleges kamerával forgatott videofilmet, amely testközelből mutatja be a cirkuszművészetet.

A Cirkusz Világszövetség kezdeményezésére 2008 óta minden év áprilisában, a harmadik szombaton tartják a cirkusz világnapját azzal a céllal, hogy felhívják a közönség és a kultúrpolitika képviselőinek figyelmét a cirkuszművészet értékeire.

A világnapon indul útjára a Cirkuszmisszió, a hazai cirkuszművészek ismeretterjesztő és cirkuszt népszerűsítő kampánya. A Magyar Cirkuszművészeti Tanács által életre hívott mozgalom célja, hogy minden generációval megszerettesse a cirkuszt, és felhívja a figyelmet annak sokféleségére.

A Cirkusz Világnapját, a Magyar Cirkuszművészeti Tanács által életre hívott Cirkuszmisszió e jeles eseményét a MACIVA Nonprofit Kft. azzal ünnepli, hogy április 21-én a Fővárosi Nagycirkusz aznapi előadásaira fél áron vásárolhatók jegyek a helyszínen.

Forrás: MTI
Kép: ismeretlen szerző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: