a Föld Órája – Mozgalom

a Föld Órája -mozgalom.

A Föld iránti elkötelezettség jegyében még aktívabb részvételt kér a Föld órája globális környezetvédő mozgalom ez évi eseménysorozatában a WWF, az akció főszervezője.

Március 31-én 20:30-tól egy órára sötétségbe borul a bolygó, a Föld Órája elnevezésű megmozdulás kapcsán. Ez a Világ legnagyobb önkéntes akciója, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az energiatudatos életmód fontosságára.

Lehetőség szerint, mindenki kapcsoljon le minden elektromos berendezést környezetében, ezzel jelezve, hogy odafigyel a körülötte lévő Világra.

A Világ 135 országa mellett természetesen Magyarország is részt vesz a világméretű megmozdulásban, egyre több város és magánszemély csatlakozik és vállalja, hogy március utolsó szombatján leoltja a villanyt. Többek között a fővárosban is lekapcsolják a díszkivilágításokat.

a Föld Órája -mozgalom.

A klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált akció 2007-ben indult egyetlen város részvételével, Sydney mellé azóta több mint ötezer település csatlakozott. 2011-ben már 5251 városban 1,8 milliárd ember vett részt a kezdeményezésben.

A WWF felhívására hírességek, vállalatok, politikusok százai tettek már vállalást, ezek a világ legnagyobb videomegosztóján, a youtube.com/earthhour oldalon tekinthetők meg. A WWF Föld órája társalapítója, Andy Ridley cápákkal fog úszkálni, a Fidzsi-szigetek elnöke, Ratu Epeli Nailatikau 71 éves létére 30 kilométert fog gyalogolni.

A vállalásokat meg lehet osztani a Facebookon, a Twitteren és a Google-on keresztül is. Az ígértek a lehető legegyszerűbb dolgok is lehetnek: szelektív szemétgyűjtés, energiatakarékos izzók használata, vagy online ügyintézés papíralapú helyett – olvasható a szervezők közleményében.

Forrás: MTI
Kép: ismeretlen szerző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: