Pár hasznos apró tanács, amivel formában tarthatod magad!

Egészséges életmód kép.

Mindenki szeretné magát jól érezni a bőrében. Szeretne egészséges és fitt lenni, és szeretne a neki megfelelő kinézettel rendelkezni. És higgyük el, nem is kell ehhez olyan nagy dolgokat tennünk! Elegendő, ha pár apróbb dolgot betartunk, és máris elérhetjük a vágyott célunk!

Az első és legfontosabb dolog, hogy ne tűzzünk ki magunk elé irracionális célokat.
A végeredmény reményében a folyamatos és kitartó munka sokkal hatékonyabb lesz számunkra, mint a gyors de ellenben nem igazán tartós eredmény! Ha fogyni szeretnénk, akkor ne megvalósíthatatlan időben gondolkozzunk, mert ha nem tudjuk a számunkra kijelölt idő alatt teljesíteni elvárásunkat, csak kudarc és csalódás fog érni bennünket.

A mindennapokban apró dolgok betartása mellett, drasztikus változtatások nélkül könnyedén egészségesen élhetünk.

Étkezésünkből hagyjuk el a finomított szénhidrátok fogyasztását, és helyette válasszunk természetes édesítőszereket. Ezzel egy időben kerüljünk minden olyan terméket ami rengeteg cukrot tartalmaz.

Ugyanez vonatkozik a fehér lisztre és a belőle előállított péksütemények fogyasztására is.
Fogyasszunk teljes kiőrlésű kenyeret, zsemlét, kiflit. Manapság már nincs olyan pékárú, aminek ne lehetne beszerezni az egészséges verzióját! Ha tésztát választunk, akkor abból is választhatjuk a teljes kiőrlésű vagy durum változatot!

Egészséges élelmiszerek.

Főzés során érdemes áttérni az olívaolajjal való főzésre. Kerüljük a panírozott és olajban sült húsok fogyasztását, helyette részesítsük előnyben a párolt, sült ételeket.

A helyes táplálkozás szem előtt tartása lehetőség arra, hogy tudatosan és megfelelő mennyiségű tápanyagot vegyünk magunkhoz. A koplalás vagy rendszertelen étkezés nem tartozik közéjük! A napi többször de kevesebb elv hatékonyabb lehet.

Gondoskodnunk kell a megfelelő mennyiségű fehérjék fogyasztásáról, ami állhat sovány fehér húsok, és zsírszegény tejtermékek fogyasztásából.

A fehérjék mellett a rengetek zöldség, és gyümölcs biztosíthatja számunkra az elegendő vitamin ellátásunkat, és rost forrásunkat.

Nagyon fontos, hogy kerüljük az apró napközbeni nassolásokat! Ha mégis vágyunk valami édesre, akkor helyette együnk valamilyen idény gyümölcsöt, kielégítve ezzel édesség utáni vágyunk!

Tudatosan törekedjünk a napi elegendő folyadékfogyasztásunkra, ami a legnagyobb részben tiszta víz legyen! Itt is érdemes kerülni a különböző cukortartalmú üditőket. És ne feledkezzünk meg az alkoholfogyasztás elkerülésétől sem, ami rengeteg sok kalóriát tartalmaz!

Tiszta víz.

És végül törekedjünk a legfontosabb dologra, ami nem más, mint a rendszeres és elegendő mozgás! Legyen az gyaloglás, vagy bringa, futás vagy bármi más, egy a lényeg, hogy mindig örömmel végezzük azt! Kiegészíthetjük súlyzós edzéssel a hatékonyabb zsírbontás érdekében.
A heti háromszori testmozgás elégséges lehet ahhoz, hogy testünk formába lendüljön és maradjon. Ha rendszeresen időt és energiát szakítunk a mozgásra testünk egy idő után alapon átállítja magát erre a módra!

Nos ha jobban megnézzük, nem kell sanyargatnunk magunkat ahhoz, hogy egészségesen éljünk, csak egy kis odafigyelést és magunk iránti törődést érdemes szem előtt tartanunk és máris jobb közérzettel és önértékeléssel élhetjük mindennapjainkat! Tudva azt, hogy tudatosan teszünk mindezért!

-VR-

Kép: internet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: