Mert kikapcsolódni igenis kell!

Női sziluett a lemenő napnál.

Folyamatos nyomás alatt élünk. Az állandó kényszer, hogy valamiben jó legyél, hogy előteremtsd a családod biztonságát adó anyagiakat, hogy eközben legyél jó anya, apa mind-mind feszültséggel töltenek el bennünket nap mint nap.

Próbálunk erősek és példamutatók lenni, mert belül tudjuk nem törhetünk meg. Nem engedhetünk a nyomásnak, nem roppanhatunk csak úgy össze.

Meg kell felelnünk minden területen. Nem engedhetjük el magunkat egy pillanatra sem, mert akkor mi lesz velünk? Ki fog helyettünk helytállni, megfelelni?

Fontos azonban, hogy a napi daráló mellett, megtaláljuk az egyensúlyt. Azt az egyensúlyt, ami biztosítja számunkra azt, hogy mindeközben jó kedvel élhessük a mindennapi életet.

Meg kell találnunk a lehetőséget, hogy a munka mellett elegendő időt fordítsunk mind úgy magunkra, mint ahogy a családunkra is.

Ne engedjük meg, hogy a munka elidegenítsen bennünket mindentől. Adjunk magunknak feltöltődési időt. Egy telefon is a folyamatos használat során előbb utóbb lemerül és bizonyos ideig töltésre van szüksége, hogy újra működőképes legyen. Nekünk is szükségünk van az aktív pihenésre!

Csináljunk közös programokat az egész családdal. Vonjunk be mindenkit! Menjünk együtt a szabadba, vagy főzzünk együtt valami finomat, amit aztán közösen fogyaszthatunk el. Ha tehetjük, olvashatunk is a szabadban, vagy csak úgy töltsünk semmittevéssel egy kis időt, figyelve a természet szépségeit. Ne sajnáljuk ezekre a dolgokra az időnket! Még ha haszontalan időtöltésnek is véljük, higgyük el, mindeközben folyamatosan tudunk feltöltődni.

Legyenek közös programok a gyerekeinkkel, és szakítsunk időt magunkra is. A testünk és a lelkünk felfrissülésének adjuk meg azt, amire szüksége van!

Fiatal lány az esőben egy réten.

Hisz a mindennapi tennivaló megvár bennünket. Nem történik nagy katasztrófa, ha egy kicsit ellensúlyozzuk más kikapcsoló tevékenységekkel. Engedjük meg tudatosan magunknak a lazulást! Mert ha kiegyensúlyozzuk a napunkat, akkor azok a kötelező feladatok is sokkal kezelhetőbbé válnak majd.

Ha tudjuk, hogy a munka után, megadjuk magunknak a pihenést, feltöltődést, akkor már jobb közérzettel állunk elébe annak a napnak. Ha feszültek, stresszesek vagyunk, minden nehezebben fog működni az életünkben.

Szabadítsuk fel a lelkünket! Érezzük a kikapcsolódás örömét! Adjuk csak át magunkat neki!
Meglátjuk így közérzetünk is kiegyensúlyozottabbá, és örömtelibbé válik. És meglátjuk mindezt a környezetünkben élők is örömmel fogják fogadni!

-VR-

Kép: internet – ismeretlen szerző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: