Három dolog, amit nem hagyhatsz ki a tavasz beköszöntével!

Bringások a lemenő napban.

Első dolog:

Mindenképpen fogd meg a cipős polcon porosodó túracipőd, és amikor teheted, menj ki a szabadba! Mindegy hogy csak egy rövid sétára, vagy egy hosszabb túrára szánod rá magad a lényeg az, hogy csináld! Vagy vedd elő a bringát és pumpáld fel jól a kerekét, és csak tekerj!

A téli borongós napok után ki ne élvezné a tavasz friss illatait, a madarak csodálatos énekét és a melengető napsugarak simogatását!

Mindenkinek szüksége van a feltöltődésre, a friss energiákra. Testünk pedig meghálálja azt, hogy megmozgatjuk, és új friss energiával látjuk el.

Ha teheted, akkor rendszeresítsd az életedbe a heti testmozgást. Akár a szabadban, akár egy edzőteremben vagy otthon, ne sajnáld magadtól azt az időt, amit az egészséged érdekében megtehetsz! Hidd el tested minden sejtje meghálálja a vele való törődést.

Friss zöldségek.

Második dolog:

Télen hajlamosak vagyunk arra, hogy egy kicsit többet és táplálóbb zsírosabb ételeket vegyünk magunkhoz. Nos ennek bizony látható jelei is lesznek, és ugyan a téli ruhák eltakarják azokat a bizonyos felesleges kis zsírokat, amit szinte észrevétlenül szedtünk magunkra, a tavasz beköszöntével ezek a ruhák bizony lekerülnek rólunk. Előkerül ruhatárunkból a könnyebb lazább ruházat, és ezek nem fogják már olyan jól álcázni az itt- ott kitüremkedő zsírpárnácskáinkat.

Ezért ha még most elkezdünk tudatosan figyelni az étkezésünkre, pár hét alatt szép lassan megszabadulhatunk feleslegeinktől. Készítsünk könnyebb ételeket, amik vitamindúsak és egészségesek. A boltokban kapható primőr zöldségek ugyan valóban mutatósak, de tudnunk kell, hogy ezek még nem a nap sugaraitól lettek olyan szépek, hanem a melegházak melegében és a kapott tápszereknek köszönhetik kinézetüket. A legjobb mindent a maga idejében fogyasztanunk! Ezt jó ha szem előtt tartjuk.

Próbáljuk ki, hogy bármilyen étel, amit megennénk, annak csak a felét esszük meg! Lehet, hogy először azt fogjuk érezni, hogy éhesek maradtunk, de higgyük el testünk intelligens, és gyomrunk egy idő után alkalmazkodik a kevesebb mennyiséghez, így a későbbiekben a kisebb adaggal is jóllakottak leszünk. Így biztosak lehetünk abban, hogy könnyedén és folyamatosan kontroll alatt tudjuk tartani testsúlyunkat!

Szobáját takarító lány akinek seprűből van a lába.

Harmadik dolog:

Otthonunkban tegyünk egy igazán alapos tavaszi nagytakarítást! A téli borús idő után lehetőségünk van, hogy közben kitárjuk az ablakokat, beengedjük a friss levegőt. Tisztítsuk meg azokat az ablakokat, szabadítsuk meg a rárakodott kosztól, és mossuk ki függönyeinket, hisz a könnyű tavaszi napsütésben pár óra alatt meg is száradnak! Poroljunk le minden olyan dolgot, ahol a kis láthatatlan porszemecskék alattomosan megtelepedhetnek!

Tegyük el a már nem használt dolgainkat, rakjunk rendet még a szekrényekben és a gardróbban is. Minden olyan helyen, ahol azt gondolnánk „úgysem látja senki”! Hisz ha nem is látszik, annak ellenére a rendetlenség még ott van és nem jobb nekünk is az a tudat, hogy mindent rendbe tettünk?

Ha rendet teszünk otthonunkban, közérzetünk is jobb lesz, hisz ki ne érezné jól magát egy tiszta és rendezett otthonban! Milyen felemelő érzés hazaérkezni oda, ahol tisztaság fogadja az embert és pozitív jó energiák!

-VR-

Kép: autumnsgoddess.deviantart.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: