Az elégedettség érzése benned kezdődik

Gyönyörű tenger.

Amikor az ember fejében felmerül az elégedetlenség, a kétség, a bizonytalanság és a félelem érzése, bizony sokszor hajlamossá tesszük magunkat arra, hogy ezek a zavaró érzelmek szinte reménytelen kilátásba helyezzék az életünket.

Nem elég az a tény, hogy az életet élni kell, és mindenki úgy éli a maga minőségében, ahogy azt a tőle telhető legjobb módon tudja. Komoly feladatot ad nap mint nap a számunkra.
A világ eseményeiből nehéz kimaradni hisz, mindannyian a Föld gyermekei vagyunk, és ha tudatába kerülünk ennek a ténynek, vagy ha nem is, de cselekedeteinkkel hatással leszünk mindenre. De hogy-hogy éljük meg a jelenlétünket az csak az egyéni hozzáállásunkon fog múlni.

Te mitől lennél az életedben igazán elégedett? Mitől éreznéd azt, hogy most minden jó neked?
Ha megnyernéd a lottó főnyereményét? Vagy ha tökéletesen egészséges lennél? Ha minden rendezett lenne az életedben?

Bizonyára mindezek a dolgok segítséget nyújthatnának egy ideig, de ha benned nincs meg az elégedettség érzése, akkor csak olyanok lennének, mint ragtapasz a felsebzett bőrön.
Ami csak elfedi a sebet, de azt ugyan nem fogja meggyógyítani.
A gyógyítást azt a testünk és a bennünk végbemenő változások érik majd el.

Az elégedettség érzése, ha még nincs meg bennünk, akkor rá kell vezetni magunkat annak felébresztésére.
Nem külső dolgoktól fog megjelenni, noha egy ideig talán gyógyírként is tükröződhet ez életünkben.

Ahogy a külső dolgok elveszítik fényüket, és a mindennapos dolgok folyása újabb és újabb feladatokat tár elénk, akár gazdag valaki akár szegény, a belső elégedettség hiányában, a mindennapi élet apró-cseprő áradata, továbbra is csak problémaként manifesztálódik majd életünkben.

Bensőnket rá kell nevelni arra, hogy tudja értékelni az élet adta lehetőségeket.
Akár nehézség formájában is ér bennünket, akár öröm a forrása.

Az élet oly változatos és oly apró dolgok sokaságát nyújtja felénk, hogy néha hajlamosak vagyunk valami nagy-nagy dologra várni, és ehhez a téves elképzeléshez kötni megelégedettségünket.
Pedig ha magunkban elfogadnánk minden apró kis jelenést, akkor tudnánk végre a nyugalom és az elégedettség érzését megízlelni.

Mert ahogy megérezzük az ízét, azt a finom rezgést magunkban, hogy minden dolog jó az életünkben, akkor bármit szilárdan állni tudunk majd.

Bensőnket elönti az elégedettség érzése, mert tudni fogjuk, hogy minden feladat egy kihívás is egyben számunkra. És hogy elbukunk vagy felemelkedve állunk elébe, azt csakis magunk dönthetjük el. Mert minden dologban amit végrehajtunk az életünkben, a kellőképpen jól megválasztott hozzáállásunk fogja megkoronázni az éppen elért eredményeinket!

-VR-

Kép: orcunceyhan.deviantart.com, internet – ismeretlen szerző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: