Masszázzsal az egészségért

Egészségünk megőrzése mindenki számára egy fontos szempont. A rohanó, feszültségektől terhelt világunkban egyre nagyobb figyelmet érdemes fordítanunk külső és belső egyensúlyunk megtartására.

Testünk állapota, fizikai szinten fontos tényező, hisz nem elhanyagolható, hogy milyen egészségi állapotban köszöntenek ránk a folyamatosan múló éveink.

Kulcsfontosságú feladatunk lenne tehát a folyamatos figyelem önmagunkra, hogy fizika és szellemi téren is fittek és rugalmasak maradjunk.

Ebben lehet segítségünkre a Tradicionális Thai Masszázs, melynek révén megelőzhetjük a betegségeket, és emellett fitten tarthatjuk testünket, hogy a lehető leghosszabb ideig tudjunk egészségben élni.

Thai Masszázs.

A thai masszázs, vagy “jóga masszázs” egyfajta holisztikus gyógymód, mely rendkívül jó hatással van az emberi szervezetre. Ez tulajdonképpen passzív testmozgás, jóga mozdulatokra emlékeztető testhelyzetekkel, nyújtásokkal.

A klasszikus thai masszázs, egy holisztikus gyógyító módszer, mely különböző fizikai hatásokat fejt ki az emberi szervezetre. Magába foglalja a reflexológiát, nyújtást, mély -nyomást gyakorol az izmokra.

A gyógyítók abból indulnak ki, hogy az emberi testben csatornákon keresztül kering az energia, (Hasonló elveket alkalmaz a kínai és ájurvédikus orvoslás.) Úgy tartják, hogy az alapvető oka minden fizikai és mentális betegségnek a diszharmonikus energia áramlás. Ezáltal az egyensúly megszűnik, és kialakul a betegség.

A kezelés során a cél az energiák megfelelő irányba terelése, az egyensúly helyreállítása, melynek során megszüntethető a probléma.

Ahogy az egész univerzumban úgy az emberi testben is jelen kell lennie az egyensúlynak, amelynek hiánya betegséget okoz az emberi szervezetben. A thai masszázs segíti, hogy újra helyreálljon a test harmonikus egyensúlyi állapota.

A thai masszázs elméleti alapja az a tény, hogy az emberi testen láthatatlan energia vonalak haladnak végig, ahol az akupunktúrás pontok találhatók. Minden egyes pont megfelel egy létfontosságú szervnek, és ha legalább egy pont lezáródik, és nem folyhat át rajta életenergia, akkor betegség alakul ki.

A rendszer segítségével a speciális nyomás, dagasztás és a nyújtás során a terapeuta eltávolítja a blokádokat, helyreállítja az energiaáramlást.

Thai Masszázs.

A kezelés alatt az akupresszúrás pontok nyomásával, stresszmentes környezetben, a szervezetre komplex hatást gyakorolva érik el a stresszoldó hatást, egyúttal beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait is.

Az akupresszúrás pontok megfelelő erősséggel és sorrendben történő ingerlésével a szervezetben felszaporodott stresszhormonok szintje csökken, ezáltal visszaáll a természetes egyensúly. Már az első alkalom után érezhető a változás a kezelt személy testében.

Életünk részének fontos tényezője a zavartalan mozgás öröme, a jó fizikai közérzet fenntartása és az egészség megörzése. Érdemes tehát időt és figyelmet fordítanunk rá.

Thai Masszázs.

A masszázs általános hatásai:

Alapvető a vérkeringés megváltozása. Masszázs hatására fokozódik a vérkeringés, megváltozik a szervezetben keringő vér eloszlása, a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás. Fokozódik a nyirokkeringés is. A keringés fokozódása mellett változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás ezáltal a méregtelenítés. A masszázs hatással van az idegrendszerre is. Erős ingerlő fogások alkalmazása ingerlő élénkítő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. Az előbbiekkel ellentétben nyugtató jellegű fogások a test elernyedéséhez, pihenéséhez járulnak hozzá.

A masszázs hatása az izomzatra:

Masszázzsal előkezelt izomzat teljesítőképessége növekszik, az elvégzett izommunka gyorsabb és kitartóbb lesz. Rendszeres munka után a sportolók teljesítőkészsége után az izomzaton alkalmazott masszázs elősegíti a fáradtság megszűnését, az izomzat könnyebben és gyorsabban kipiheni magát, mint az egyszerű pihentetés után.

Masszázs hatására csökkenthető vagy megszüntethető az izomzat tónusa. A fenti hatások létrejöttében szerepet játszik, hogy masszázs alkalmával javul az izomzat vérellátása. Olyan kapilláris erek is bekapcsolódnak az izomzat vérkeringésébe, amik nyugalomba vannak. Meggyorsulnak azok a bonyolult folyamatok, amik az izomzat működését kísérik. Masszázs alkalmával az izomzat összepréselődik és az izom működése kapcsán keletkezett fáradtsági anyagcseretermékek, salakanyagok könnyebben eltávoznak az izomból. A fáradtsági anyagcseretermékek eltávozását megkönnyíti az izomzat vérkeringésének fokozódása is.

Tradicionális Thai Masszázs

Kép: ismeretlen szerző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá: